Yves Mattagne

een charismatische chef

Yves Mattagne ontdekt zijn roeping tijdens vakanties aan de Belgische kust, in het hotel-restaurant dat zijn tante beheerde. Het is trouwens tijdens deze periode dat zijn passie voor de producten uit de zee zal ontstaan. Na zijn militaire dienst, integreert Yves Mattagne de brigade van de Hilton International Hotel Brussels vooraleer hij, drie jaren later, naar de Hilton International Gatwick gaat te Londen, waar hij chef wordt, gedurende twee jaar.

Met deze internationale ervaring keert Yves Mattagne terug naar zijn geboorteland, waar hij assistent wordt van Michel Beyls, chef van l’Orangerie. Vervolgens liep hij enkele maanden stage in restaurant Le Divellec in Parijs met als doel zich te vormen voor de toekomstige opening van de Sea Grill, Restaurant van het Radisson SAS Royal Hotel Brussels. Exact één jaar nadat hij er de leiding nam, werd Yves Mattagne beloond met zijn eerste ster in de Michelin gids (1991). Hij krijgt er een tweede ster in 1997.

Yves Mattagne is een man met passie, empathie, talent en overtuiging. Van de orkestratie van zijn etablissementen tot de verdediging van de sector, maar ook zijn engagementen bij verscheidene liefdadigheidsinstellingen, is Yves Mattagne vrijgevig, geïnvesteerd en charismatisch.

Nadat hij 30 jaar doorbracht in de keukens van de Sea Grill, slaat een pagina zich om en begint een nieuw avontuur aan La Villa Lorraine voor de chef wiens ervaring, talent en creativiteit niet meer te bewijzen zijn.

Contact

La Villa Lorraine

Avenue du Vivier d’Oie 75
1000 Brussel
Valet service
Honden zijn niet toegelaten
Verwarmd terras

Openingsuren

Open van dinsdag tot zaterdag
Lounge bar
open van 12u tot 13u30 en van 19u tot 21u
Restaurant
open van 12u tot 13u30 en van 19u tot 20u30

Dresscode :
Correcte kleding vereist (geen korte broek, geen t-shirt, geen slippers)

Jaarlijks verlof

Van zaterdag 01/01 tot en met maandag 10/01