De Kok, Gary Kirchens

Op 17-jarige leeftijd trekt Gary Kirchens weg uit Eupen met zijn baccalaureaat en diploma Germaanse op zak. Hij reist naar het zuiden van Frankrijk: bergen in de winter, Provence in de zomer. Zijn talent ontpopt zich in de beste restaurants in die magische streken, waar elke herinnering opmerkelijk is. Vooraleer hij naar België terugkeert, verblijft Gary enige tijd in de legendarische keukens van het gastronomische restaurant George V in Parijs. Vandaag heeft hij zich op 28-jarige leeftijd opnieuw in België gevestigd als onze chef en wordt hij door iedereen gewaardeerd. Hij won de publieksprijs en was finalist in de wedstrijd “Ster van de Belgische keuken” 2016.

 

Gary is uiterst vertrouwd met de gedragsregels in de traditionele keuken en bracht in zijn bagage het beste mee van wat hij heeft verzameld bij de grote namen die hij mocht ontmoeten.

 

De precisie van het gebaar en de timing heeft hij geleerd in de keuken van Pierre Gagnaire in Courchevel. Het is dankzij Sylvestre Wahid, die op dat moment Strato in Courchevel en Oustau de Baumanière in Baux de Provence leidde, dat Gary zijn echte passie voor koken heeft ontdekt op het moment dat hij werd ingewijd in de eisen van het management. Eric Briffard was zijn voorbeeld op het vlak van menselijkheid en minutieuze logica in het restaurant Le V van George V. Haas à la royale van Gary, 36 uren gegaard, was zonder twijfel niet hetzelfde geweest zonder de techniek van Briffard. Ten slotte werd de smaak van Gary wat betreft zeevruchten beïnvloed door de discrete, bekende 3-sterrenkok Christian le Squer, die van Ledoyen overstapte naar V.

 

Gary kwam bijna één jaar geleden aan in Villa Lorraine en scherpte zijn gastronomische nauwgezetheid aan als uitvoerende chef van Maxime Colin. Vanaf nu is hij onze nieuwe chef onder leiding van Yves Mattagne, 2-sterrenkok van Sea Grill, waar Serge Litvine recent partner werd.

 

De culinaire uitmuntendheid van het nieuwe team is fantastisch.
Gary zal ons zeker verrassen, aangezien hij even bescheiden is als de grote namen. Zijn smaakvolle keuken is gebaseerd op kwalitatieve seizoensproducten. Hij heeft de wil om te ontroeren, honger naar vernieuwing van de komende menukaarten, verlangen naar modernisme zoals zij die de klassiekers van morgen creëren!

 

Elke middag stelt de chef een 3 gangen lunch aan 56 € voor die voor de meest gehaaste gasten in een uur tijd kan geserveerd worden.

 

Naast de kaart biedt de kok ook 3 ontdekkingsmenu’s van 3 gangen (85€), 4 gangen (115 €) of 6 gangen (155 €), tot groot genoegen van enthousiaste fijnproevers.